Üvegfóliázás

A homlokzati üveg fóliák a felhasználási cél szerint több fő kategóriába sorolhatók:

1. Hővédő fóliák

Rendszerint az üveg külső felületére kerülnek és a beltér hővédelmét biztosítják. Több típus kifelé hőtükrös, kivétel nélkül UV védelmet is adnak. A napenergia szempontjából szelektívek, a látható fény nagyobb százalékát engedik át, míg a hősugarak és az UV sugarak nagy részét visszatükrözik vagy elnyelik.

2. Biztonsági fóliák

Átlátszó fóliák, melyeket általában az üveg belső oldalára telepítjük. Céljuk az üveg áttörésének megakadályozása. A fólia erőssége az egyszerű üvegdarab hullás megakadályozásától a bank biztonsági átjutás elleni védelemig széles skálán mozog.

3. Belátásgátló fóliák

Az üveg külső és belső oldalára is telepíthetők. Céljuk az átlátás részleges vagy teljes megakadályozása. Mintázatuk lehet teljesen zárt (legtöbbször opál), vagy különféle, csíkos, kockás stb…

4. Dekorációs fóliák

Az üveg külső és belső oldalára is telepíthetők. Színükben, mintázatukban nagyon változatosak. Lehetne fotó nyomtatottak, vagy akár bonyolultan kivágottak is egyszerre.

Telepítésük

Nagy általánosságban a kültéri telepítésük +10 fok felett tud minőségien megtörténni. Kültéri esetben, ahol az időjárásnak ki van téve a fólia ott mindenképpen szükséges élzárást is alkalmazni.