Alpin üvegcserék

    1. A felmérés és tervezés

Az alpin üvegcsere egy előkészület igényes művelet. Alapos rákészülést igényel az üveg pontos felmérése (méretek, rétegvastagság, üvegtípus), és a csere módjának megtervezése is.

A folyamatot nagyon felgyorsítja, ha rendelkezésre állnak kiviteli tervek az adott épületrészről, illetve dokumentáció az üvegekről. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, úgy az épület adott részének megbontásával, rétegméréssel, üvegminták hasonlításával érhető el eredmény. Minél régebbi egy üveg (10 év felett) annál valószínűbb, hogy helyettesítő típust kell igénybe vennünk, mivel a folyamatos üveggyári termékfejlesztés miatt, az egykor általánosan használt típusok is előbb-utóbb kikopnak a piacról és átveszik a helyüket a fejlettebb jobb tulajdonságokkal rendelkező üvegek.

2. Kivitelezés

A tervezés folyamata után egy néhány hetes gyártás következik. Miután az üveg a rendelkezésre áll, a megrendelői időponti feltételekhez és a helyszín adottságaihoz igazítva megtörténik a csere legtöbbször alpin technikával (esetenként állványról, vagy autódaru igénybevételével).